Do słoika i butelki

Dostępność: Towar na zamówienie
Wysyłka: od 48 godzin
Cena: 27,00 zł 27.00
ilość szt.
Ocena: 0
Wydawnictwo: Jedność
Kod EAN: 9788379718023

Opis

To niezwykle praktyczna i kolorowa książka kucharska, w której na 500 zdjęciach krok po kroku pokazano podstawowe techniki i najlepsze przepisy na przetwory w słoiczkach. Wspaniałe fotografie zrobione zostały z góry. Przy przepisach zamieszczono też fotograficzne mapy składników: wystarczy spojrzeć na zdjęcia, aby już na pierwszy rzut oka przekonać się, co jest potrzebne do przygotowania zamkniętych w słoikach i butelkach pyszności i śledzić kolejne etapy perfekcyjnego wykonania przepisu. Na początku książki znajduje się cenne wprowadzenie poświęcone podstawowym technikom wyparzania słoiczków i przechowywania w nich przetworów, bez narażania się na ryzyko ich zepsucia. Dalej są 3 rozdziały: przetwory warzywne, słodkie konfitury i nalewki. Każdy rozdział opatrzono bogatym wstępem zawierającym informacje o cechach charakterystycznych, właściwościach i zastosowaniu produktów, które są potrzebne do wykonania podanych przepisów na weki. Przepisy są przystosowane do użytku domowego. Podane ilości składników pozwalają na przygotowanie 4–6 słoiczków mieszczących po 150 g przetworów warzywnych i 250 g owocowych weków. Z kolei w przypadku nalewek najwygodniej jest sięgnąć po butelki o pojemności 1 litra.

Dane techniczne

0003 FORMAT B5
0004 LICZBA STRON 224
0013 ROK WYDANIA 2019
0001 AUTOR Torresan Barbara
0002 OPRAWA miękka ze skrzydełkami
0109 WYDAWNICTWO Jedność

Może spodoba się również…

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium