Happy Food 2.0. Co jeść, by szczęśliwie żyć

Dostępność: Towar na zamówienie
Wysyłka: od 48 godzin
Cena: 42,30 zł 42.30
ilość szt.
Ocena: 0
Kod EAN: 9788380536098

Opis

50 pysznych dań kojących ciało i duszę! Przyprawiające o zawrót głowy fakty! Świadome odżywianie angażujące wszystkie zmysły! Śmieciowe jedzenie pogarsza nasz stan psychiczny i szkodzi planecie. Przyczynia się do epidemii otyłości, cukrzycy, przewlekłych chorób jelit, astmy, alergii pokarmowych i nietolerancji glutenu. Nie ma czasu do stracenia. Trzeba działać! Na szczęście istnieje takie jedzenie, które ma dobroczynny wpływ na naszą duszę, a także na środowisko, zrównoważoną produkcję żywności, dobro zwierząt oraz na nasze serce i resztę organizmu. Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart dzielą się poradami, co jeść, żeby lepiej się czuć. Przekazują najnowszą wiedzę naukową, a dzięki masie smacznych przepisów podpowiadają, jak zastosować ją w praktyce. Przekonują, że poczucie szczęścia gwarantuje nam nie tylko to, co najsmaczniejsze, lecz także to, co wspiera zrównoważony rozwój środowiska. Od spożywanych przez nas posiłków zależy bowiem nie tylko nasze zdrowie, ale i kondycja planety. To książka dla każdego, kto rozumie już, że ciało i umysł są ze sobą połączone oraz że dieta i flora bakteryjna mają w obu wypadkach decydujące znaczenie. Jak bakterie jelitowe wpływają na uczucia? Czym jest żywienie spersonalizowane? Co daje mindful eating? Na czym polega psychobiotyczny kurs gotowania? Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!

Dane techniczne

0003 FORMAT B5
0004 LICZBA STRON 250
0013 ROK WYDANIA 2019
0001 AUTOR Ekstedt Niklas, Ennart Henrik
0002 OPRAWA miękka ze skrzydełkami
0109 WYDAWNICTWO Burda Publishing Polska

Może spodoba się również…

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium