Ryby i owoce morza

Dostępność: Towar na zamówienie
Wysyłka: od 48 godzin
Cena: 27,00 zł 27.00
ilość szt.
Ocena: 0
Wydawnictwo: Jedność
Kod EAN: 9788379718047

Opis

Książka jest swoistym kursem gotowania, w którym na ponad 500 zdjęciach zilustrowane zostały krok po kroku podstawowe techniki oczyszczania i przyrządzania w domu najlepszych potraw z ryb, mięczaków i skorupiaków. Publikację otwiera bogate wprowadzenie z opisem proponowanych w potrawach ryb i owoców morza. Książka podzielona jest na 3 rozdziały: ryby, mięczaki i skorupiaki. Pierwsze strony każdego rozdziału poświęcone są podstawowym technikom oczyszczania i filetowania, a w niektórych przypadkach gotowania owoców morza i skorupiaków. Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania.

Dane techniczne

0003 FORMAT B5
0004 LICZBA STRON 224
0013 ROK WYDANIA 2019
0001 AUTOR Lorenza Alcantara
0002 OPRAWA miękka ze skrzydełkami
0109 WYDAWNICTWO Jedność

Może spodoba się również…

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium