Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce

Dostępność: Towar na zamówienie
Wysyłka: od 48 godzin
Cena: 45,00 zł 45.00
ilość szt
Ocena: 0
Wydawnictwo: Difin
Kod EAN: 9788366491854

Opis

Rolnictwo ekologiczne jest uznawane za jeden z podstawowych elementów zrównoważonego rozwoju i tym samym za jeden z głównych czynników poprawy warunków gospodarowania i życia na terenach wiejskich. Polska ma stosunkowo duży potencjał rozwoju tej metody produkcji, jednak warunkiem dalszego jego wzrostu jest efektywnie funkcjonujący rynek żywności ekologicznej. Niniejsza książka koncentruje się na trzech sferach tego rynku: przetwórstwie, dystrybucji (głównie poprzez kanał specjalistyczny) oraz zachowaniach konsumentów ekożywności. Książka ta stanowi diagnozę obecnego stanu rynku żywności ekologicznej i wskazuje na jego główne problemy, determinanty i perspektywy dalszego rozwoju. Monografia omawia również zmiany, jakie zaszły na rynku ekożywności w ostatnim czasie i prezentuje rekomendacje dla jego uczestników oraz instytucji publicznych odpowiedzialnych za rozwój rolnictwa ekologicznego.

Dane techniczne

0003 FORMAT B5
0004 LICZBA STRON 136
0013 ROK WYDANIA 2021
0001 AUTOR Smoluk-Sikorska Joanna
0002 OPRAWA miękka
0109 WYDAWNICTWO Difin

Może spodoba się również…

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium